Menu główne 2016/2017
Kiedy głód do brzuszka puka, Gdy ząb dania sobie szuka,
Odwiedź nasze skromne progi, W Rohatynie Gościu drogi.
Specjalnością naszej Karczmy jest kuchnia staropolska, wszystkie potrawy przygotowywane są według tradycyjnej receptury. Żurek na zakwasie podawany z jajkiem i naszą regionalną kiełbasą, tradycyjny kotlet schabowy z ziemniaczkami i oczywiście kapustą zasmażaną, pieczona golonka serwowana z chrzanem, musztardą, ogórkami, babcine pierogi prosto z Rusi to tylko niektóre z naszych specjalności.
Nie brakuje też u nas dań z drobiu, wołowiny czy też jak to na restauracje nad jeziorem przystało ryb w różnych odsłonach – wędzonych, grillowanych, smażonych. Dla tych najwytrwalszych, do spróbowania pozostają nasze pyszne desery, a szczególnie ciasta domowego wypieku takie jak szarlotka lub sernik.
Nie czekaj, przyjdź do nas już dziś i spróbuj specjalności naszych Szefów Kuchni.